Quantcast
Channel: Knitwork strikke og hæklefestival og strikkevents
Viewing all 27 articles
Browse latest View live

Knitwork på tur til Strik Bornholm

$
0
0

I den forgangne weekend var knitwork.dk på tur til Solskinsøen. Dels for at besøge familie, dels for at deltage i Strik Bornholm.IMAG1625 (1)

strikbornholm1

Jeg var tilmeldt to workshops, Ditte (datter og Knitwork Team Medlem) var tilmeldt en, og Carsten skulle knitworke og arbejde på diverse #knitwork16 projekter.
Vejret var med os – Solskinsøen! – og de i alt tre workshops vi deltog på var fantastiske, vi kom begge hjem beriget med ny lærdom. I Nordlandshallens cafe sad Carsten og arbejdede, og mødtes med mange standholdere, undervisere og strikkere, som kom forbi hvor han sad. Både Ditte og jeg kastede os ud i lystighederne blandt de dejlige tilbud, som de forskellige stande havde.

IMAG1616 (1)Der blev indkøbt (mere) garn; noget dejligt strømpegarn og en fantastisk alpaka, som Strikke Stouan havde importeret fra USA.

Carsten og jeg fik også tid til at spise frokost på Allinge Røgeri, hvis saltstegte sild næsten står mål med dem Carsten steger til familiefrokosten! Og vi var forbi Teglkås havn, hvor jeg må se på havet, hver gang vi er på Bornholm.

IMAG1628 (1)

 

 

 

 

Vi havde alle tre en dejlig festivaloplevelse, og nu glæder vi os til at #knitwork16 løber af stablen i sidste weekend af september.

Vi ses!


Tak for i år- på gensyn til #knitwork17

$
0
0

… og pludselig er festivalen forbi.

Vi er trætte og henrykte. Det var en fantastisk festival med glade mennesker i tre dage. Vi havde ændret lidt fra sidste år, men samtidigt gjort os umage for at skabe den samme hyggelige lidt intime stemning, som vi synes er essensen af vores koncept.

Bloggere på festivalen

På årets festival havde vi fire bloggere til at fortælle om deres oplevelse af festivalen:  Skau & Co, Nuukastrik, Lykkefanten og Frøkenen og Baronen – deres blogindlæg kan læses her, her, her og her.

En af vores foredragsholdere – Kathrine Frey Frøslie – driver, foruden at være forsker ved Rikshospitalet i Oslo, også bloggen Statstrikk. Hun skrev om sine oplevelser på #knitwork16

Maria Gustafsson, som også i år underviste hos os, har skrevet om sine dage på festivalen her

Vi bliver glade af at læse andres beskrivelser af vores festival. Har du skrevet noget om os på din blog, så send os meget gerne linket, så vi kan læse det.

Instagram

Instagram er der indtil nu 420 opslag med #knitwork16. Vi er stolte!

Workshops og Foredrag

I år flyttede vi undervisningen ud på pladsen i 6 kontorcontainere. Det var en god ide, sagde både undervisere og workshopdeltagere, for man var lidt i fred og alligevel lige midt i festivalområdet. Så det gør vi igen til næste år. I dem havde vi 21 undervisere og 30 workshops.

Foredragene kørte vi kontinuerligt efter hinanden med næsten de samme foredrag både lørdag og søndag. Vi havde 8 foredragsholdere og vidt forskellige foredrag. Allerede nu ved vi at der næste år bliver lidt bedre tid til hvert foredrag, samt lidt længere tid i mellem de enkelte foredrag.

Udstillinger

Vi havde tre forskellige udstillinger på #knitwork16.
Inger Odgaard – Røde Mor – udstillede forskellige værker, der alle var lige skønne. Men størst opmærksomhed fik den utroligt smukke mobile, der hang i cafeen, som er så tilpas højloftet at mobilen kom til sin ret. Der var dobbeltvirkning både dag og aften, når hhv sollys og lampelys kastede dansende skygger på væggen bag mobilen

2016-09-24 15.43.51

Stine Hoelgaard udstillede sin vægtæpper i cafeen – fine værker som for mig gav hyggelige associationer til 70’erne.

Knitwork havde inviteret til en censureret udstilling. Vi fik ikke så mange værker indleveret, men de der blev indleveret var smukke og tilsammen blev de til en flot og varieret udstilling.

De udstillende kunstnere var:

Charlotte de Vries, Vibe B. Munck, Janne Fredsbo, Mette Dahl, Pernille Cordes og Charlotte  Gundersen

 


Vi havde 32 stande på festivalen i år, og bad deltagerne om at stemme på den flotteste, mest interessante, bedste, fineste stand. Det har de gjort, og det er med stor fornøjelse vi ønsker tillykke med publikumskåringen tilÅrets Knitworkpokal

#Garnselskabet

#Garnselskabet har vundet retten til at udstille Knitworkpokalen indtil næste års festival. Vi glæder os til at se jeres stand på #knitwork17.


#knitworkhuen

Charlotte Kaae designede en hue og lagde opskriften ud til fri afbenyttelse. Vi lavede en Instagram konkurrence med fem vindere af garnpræmier fra Woolspire, og på festivalen var huerne udstillede. Søndag gik de hueejere, der havde lyst, en showrunde sammen med Charlotte, og de tre vindere af Knitwork Gavekort til Tante Grøn bliv trukket. Vinderne blev

Førstepræmie: Alice
Andenpræmie: Anita
Trediepræmie: Kirsten

Vi ønsker tillykke og siger samtidigt tak for deltagelsen!


Vi vil gerne takke alle de der har deltaget på den ene eller den anden måde i #knitwork16. Hver og en af jer er med til at gøre festivalen til den hyggelige og dejlige mødeplads for garn-tusiaster! Som i Hollywood er der en række mennesker vi har en særlig tak til. Den liste kommer her:

En særlig tak til:

Marie-Louise Juul Jensen, som styrer infobod, indgang og massørerne med ro og overblik.
Josefine Juul Jensen, Ditte Ankerstjerne og Freja Ankerstjerne for uvurderlig hjælp med afvikling af festivalen.

Tak til Woolspire for præmier til #knitworkhuens Instagram vindere
Tak til Charlotte Kaae for at give sin opskrift og sit design til fri afbenyttelse
Tak til Tante Grøn for sponsorgave til vindere af lodtrækning på #knitwork16

Tak til Pierre & Place2book for supersupport på billetkøb

Tak til Lis, Christina og Adrian på Eks-Skolens Trykkeri

Tak til Niels og Moster Olga for levering af møbler til knitwork

Tak til Dorte og Mette for Strikkenødhjælp

Tak til Kristin for fine arkitekttegnede salsplaner
Tak til Tømrermester Jørgen for opbygning af smukke stande

Tak til Villy Jensen A/S for sponsorgaver til goodiebags
Tak til Fru Tippe for sponsorgaver til goodiebags

Tak til Svend & Jens for at være de stærke på festivalområdet
Tak til Daniel og Juliane for at passe på festivalområdet om natten
Tak til Lasse og Jacob for at hjælpe med oprydning efter festivalens afslutning

Tak til Susanne og medarbejdere på Indre By Kulturhus

 


På gensyn på Knitwork JULEMARKED lørdag den 3. december.

Garnbyt på Salonen og Hyg & Strik Knitwork strikkecafe på Gedigen Kaffe

$
0
0

Garn(relateret) bytteaften på Salonen.

Tirsdag i sidste uge holdt vi sammen med Annemette garn(relateret) bytteaften på Salonen. Alle strikkere har meget garn, og en sjælden gang sker det, at noget garn man har haft i sin stash ikke længere inviterer til at blive brugt af én selv. Vi var ca 10 garnbyttedag-tusiaster, der hyggede på Salonen, kiggede på hinandens garn og fik byttet med hinanden.

 

Selv fandt jeg nye knapper til min efterårsfrakke, og fik fire nøgler herlig alpaka i en skøn lilla farve. Vi fortalte lidt om vores Knitwork Julemarked og om Strikkeuniversitetet, hvor pladserne på forårets kurser lige straks bliver sat til salg på vores hjemmesider.
Bytteaftenen var en succes, og på facebook eventet var der flere, der ærgrede sig over ikke at have haft mulighed for at være med. Så vi laver en ny bytteaften efter jul. Datoen er endnu ikke fastlagt, men bliver meldt ud så snart som muligt.

 


Knitwork Strikkecafe på Gedigen Kaffe.

Søndag var der strikkecafe i vores regi . Vi var 12 strikkere som sad i tre forskellige grupper og fyldte godt op i rummet.
Snakken gik lidt på kryds og tværs ved bordene om alt fra opskrifter med fejl til #knitwork16 over Knitwork Julemarked til børneopdragelse (hørte jeg fra samtalen ved bordet ved siden af mig :-).

strik-i-gedigen

Der var både kendte ansigter og nye strikkere jeg ikke har mødt før. Blandt andre Barbara, amerikaner fra Pittsburg, PA, som også  havde været på #knitwork16 og været på Top-down Shawl workshop hos Marc Smollin.
Barbara er på forskningsbesøg i 3 mdr i Danmark. Hun er lingvist og er begyndt at tale dansk! Som hun fortalte. vokabulariet er ikke vanskeligt (mange ord der ligner engelsk eller tysk, som hun også taler), grammatiken er ligetil, men lydene! Så hendes dansklærer – en studerende – øver nu med oplæsning, så de mærkelige danske lyde, kan komme på plads.

 

Ellers blev der strikket på nederdel fra Katrine Wohllebes ny bog Sand; et sjal fra bogen Sisse’s sjaler 2; en Skappel sweater med mønsterstrik; en boblehue, babyhuer (hvoraf der var fejl i det ene møsnter – eller i hvert fald uens indtagninger for og bag, som lignede fejl, når det blev strikket); en Arving med dipdye farveskift ( det er mit eget strikketøj); og flere, som jeg ikke nåede at få set på.

Næste gang bliver 2. søndag i november: den 13. kl 14.

 

Kalender på Knitworks hjemmeside

$
0
0

Vi har tilføjet en kalender på Knitwork.dk, som skaber overblik over vores forskellige aktiviteter i månedens og årets løb. Vi synes selv den er overskuelig og nem at bruge, og håber selvfølgelig at I også vil få glæde af at bruge den.

kalenderenDu kan se kalenderen HER.

Det første arrangement er Hyg & Strik på Gedigen Kaffe søndag 13. november, hvor tidspunktet er ændret lidt: det er kl 15 – 18.

 

 

Det næste – og sidste arrangement i 2016 – er Knitworks første Julemarked, som finder sted Lørdag 3. december fra kl 11 – 17 i Teatersalen på Indre By Kulturhus. Billetter til arrangementet købes HER.

Knit on!

Hyg & Strik i november

$
0
0

Søndag eftermiddag var der en lille men hyggelig gruppe til Hyg & Strik.

 

Vi sad tre strikkere rundt om bordet, drak the og kaffe og spiste Bittens nybagte kæmpecookies, men vi strikkede en hitchhiker, en barnesok og en superlækker mjuk sweater på store pinde.

strikkecafe-gedigen-13-nov

Vi snakkede om strikketeknikker og garnshops – hvor køber du dit garn? – mængder af igangværende projekter, og meget andet. Vi fandt en mulig løsning på hul-i-pegefingeren-problemet (for plaster virker ikke – det hænger i og bliver irriterende). De små fingertutter, som regnskabsmedarbejderen på kontoret brugte i gamle dage, når der skulle tælles pengekasse op… Dét må prøves!

Hyg & Strik holder pause for i år og starter igen op til januar.

logoheader

Sidste Popup Strik i 2016

$
0
0

I går var  vi på den sidste popupstrik i 2016 (man kan jo altid poppe up til Julemarkedet 3. december *<\:-) ).

Vi var i Elias Kirken på Vesterbros Torv, hvor der er fyraftensgudtjeneste hver tirsdag med jazzmusik og en kort gudstjeneste.

birgitte_kvist_poulsenKirkens sognepræst Birgitte Kvist Poulsen, forrettede gudtjenesten, mens kirkens organist Olivier Antunes er kapelmester for den lille jazztrio. Personligt synes jeg det var en en fin gudstjeneste og en meget skøn bøn, der blev læst op.

Bagefter fortalte Birgitte om kirken, som er tegnet af Martin Nyrop, Københavns Rådhus’ arkitekt. Det kan man godt se! En meget speciel ting er, at der kun er ovenlysvinduer – kirken er nemlig bygget ind imellem to andre bygninger. Og både loft og vægge er prydet af ‘københavnerrosen’, som er Nyrops særkende. (En opgave for kommende konfirmander er at tælle hvor mange der er… og det er svært, for der er mange). Under første verdenskrig var der folkekøkken i kirken. Under anden verdenskrig gemte man beskøjter i kirkens lagerrum – hvis der skulle opstå hungersnød …

Birgitte fortalte om de forskellige typer af gudstjenester hele sognet har. Der er syv kirker og tretten præster, så der er et væld af muligheder. Vi sluttede af med at se krypten, som er stor som en balsal og bruges af mange til mange forskellige møder og arrangementer.

krypten ting-paa-vaeggen-i-kirken

Vi takker alle popupdeltagere i årets løb for at være med på vores forskellige popupstrik i løbet af året. Vi glæder os til at lave nye arrangementer i 2017 – og husk, hvis man har ideer til steder, der kunne være spændende at besøge, eller man kender nogen, der har lyst til at fortælle om interessante emner, hører vi gerne om det. Skriv til os på mail@knitwork.dk

Mange popuphilsner
Carsten og Kristina

Knitwork forår 2017

$
0
0

Vi har travlt.  Hvem har ikke det?
Vi er i gang med forårets aktiviteter på knitworkkontoret: Strikkecafeer, popupstrik, Master Class, Knitwork Light og Knitwork Stockholm.

Master Class i marts
Master Class workshops kan der stadig købes plads på. Udbuddet er alsidigt og der er nogle rigtigt spændende workshops på programmet. Vi er ind imellem blevet spurgt om, hvordan niveauet er, og vi har også hørt nogle sige, at de nok ikke er dygtige nok til at være med.
Til det vil vi gerne slå fast: Master Class er nørdet: det vil sige det er en workshop med ét emne, som man fordyber sig i over seks timer.
Men man behøver ikke være ekspert eller have mange års erfaring.
Man skal kunne strikke/hækle  og kende til de almindelige strikkeudtryk, og så skal man naturligvis have lyst til at fordybe sig.

Knitwork Light i april
Igen i år arrangerer vi i samarbejde med og på  Biblioteket på Rentemestervej Forårsmarked og en éndags Knitwork Festival (deraf ‘light’). Der er stande i salen og plads til at knitworke med håndarbejdet; åbne cafeer, og dagens afsluttes med tre forskellige workshops. I år vil der blandt andet være mulighed for at købe den fine Knitwork mulepose i Knitworkstanden. Den kan oven i købet gøres personlig med tekstiltryk i det åbne værksted.

Hyg & Strik
Vores strikkecafe på Gedigen Kaffe på Jagtvej fortsætter: den anden søndag i måneden er der hyg og strik henne om hjørnet nede i kælderen.

Youtube Channel
Vi har lavet en youtube kanal, hvor vi lægger vores videoer op. du kan se den første af slagsen her.

Knit on! vi ses 🙂

 

 

Popup i Ungeren

$
0
0

Popup i Ungeren

 

Onsdag aften drog Popupstrik til Nordvest og besøgte Ungdomshuset på Dortheavej 61.

Vi fik en rundvisning i huset, og derefter sad vi i salen, mens Jens fortalte om at være bruger af Ungdomshuset, at være aktivist i Ungdomshuset, og lidt om husets og BZbevægelses historie.

15 damer med strikketøj sad rundt om bordene og lyttede. Midt i Jens’ fortælling fik vi tilslutning af en lille gruppe fra Børnemagterne, som satte og lyttede med. De bidrog til fortællingen med deres syn på huset og fortalte lidt om deres aktiviteter.

Ungdomshuset har frivillige og gratis tilbud om forskellige aktiviteter hver uge. Vi opregnede at der hver uge kommer ca 500 mennesker kommer i huset som aktivist, bruger eller gæst. En hurtig optælling viste at huset bliver brugt på årsbasis af op mod 25000 besøgende. Tre store arrangementer om året trækker op mod 1500 deltagere. K-town (punkmusikfestival) Bikebash – eller -crash? Samt en musikfest med mange forskellige bands.

Hver uge er der fællesspisning/folkekøkken, som er åben for enhver, der har lyst at deltage. Det kræver ingen tilmelding, og menuen er altid vegansk (uden kød og mælkeprodukter).

I løbet af aftenens foredrag var der mange spørgsmål og debat om Ungdomshuset som institution, hvordan demo’er håndteres, og hvordan huset indgår i kvarteret. Værkstedsleder Dort Kampp fra Biblioteket på Rentemestervej, som er nabo til huset, fortalte om hvordan (og godt) det er at have huset som nabo.

 

Vi havde en hyggelig aften i Ungdomshuset, og det var spændende og oplysende at høre historierne fra et par af aktivisterne selv.

 

PopupStrik ønsker God Påske. Næste Popupstrik er 20. April. Hold øje med nyhedsbrevet!


Hyg & Strik på Gedigen Kaffe Palmesøndag

$
0
0

Palmesøndag eftermiddag var det strikkecafetid på Gedigen Kaffe. Selv om solen skinnede varmt ned over Østerbro, var vi 10 strikkende kvinder, der fandt ned i cafeens hyggelige lokale.

Vi satte os ved det bageste sofabord og udvidede kredsen efterhånden som folk kom til. En del af os har været med mange gange, mens der også var et par nye deltagere. Mange af os havde mindst to strikketøj’er med – man ved jo ikke, om man pludselig går i stå, eller løber tør for garn, eller strikketøjet keder én … Samtidigt må håndarbejdet ikke være alt for indviklet og koncentrationskrævende, for man vil jo også passe samtalen rundt om bordet.

Annette strikkede for eksempel på en sweater fra bogen Sand, og havde et dragesjal med som backup strikketøj. Britta strikkede på estiske vanter – som strikkes på fire pinde, så mønsteret passer; Jane strikkede på et gæstehåndklæde, for den store sweater med mange snoninger til hendes søn var for varm og indviklet at strikke på, mens man snakker. Le havde sin oppefra-ned raglansweater med – og løb tør for garn! Tine syede 16 bittesmå knapper på den lille babytrøjer med ugler, mens Dorte strikkede på strikkeprøve til en af sine workshops på Knitwork Stockholm.


Jeg selv strikkede på min cardigan med perler – strikkecafeen er en fin måde at komme i gang med en UFO, som egentlig er lidt kedelig; man strikker og strikker mens man snakker, og inden man ser sig om, er man nået ned til ribkanten 🙂

Næste gang der er strikkecafe er søndag 14. Maj. Vi glæder os til at se dig på Gedigen Kaffe med et eller flere strikketøj’er i tasken.

Kristina/Knitwork

Garn og Cocktails på Salonen

$
0
0

Den første Garn & Cocktails i 2017 løb af stablen den 2. Juni på Salonen.

Vi var 27 strikkende kvinder, Carsten som styrede indgangen og Jurgen (som til daglig er intern på den lettiske ambassade) var bartender.

 

 

 

 

 

Vi hyggede rundt omkring Salonens borde med de 7 forskellige cocktails på menukortet. De garvede ved, at man starter oppefra, kører alle cocktails igennem og derefter frit kan vælge om man tager den næste række nedefra og op, eller man starter forfra 🙂

Det er muligvis den eneste cocktailbar i Kongens København, hvor man kan stå i kø til baren med sit strikketøj. Det var der flere af os, der gjorde: (Billede her) #nevernotknitting – og #neverenoughtimetoknit

Jurgen Bartender havde ikke et ledigt øjeblik: Han shakede cocktails uophørligt fra start til slut. Han må være superstærk med alle de cocktails han fik shaket! Han beholdt også sit venlige smil hele aftenen, og langede cocktails over disken i én køre.

Annemette lagde Salon til, og det var dejligt at sidde i det hyggelige lokale og fylde de små borde med glas efterhånden som drinks’ne blev drukket. De fleste af os havde medbragt det nemme strikketøj, sådan at der hverken skulle tælles eller holdes øje efterhånden som aftenen skred frem.

Knitwork takker for en superhyggelig cocktailaften, og vi planlægger at afholde en efterårscocktailaften i oktober eller november. Nærmere info kommer på hjemmesiden, og facebookeventet bliver slået op, når vi har fundet en dato.

 

#knitwork2017 Strikkemaraton

$
0
0

#Knitwork2017 Strikkemaraton
af Anne Larsen

24 timer, 14 strikkere, 8 nøgler garn og 1 rundpind str. 5.

Lørdag d. 30. september kl. 13 begyndte strikkemaratonen ved KnitWork 2017.
Ideen blev skabt året før, da en flok strikkere snakkede om, at det kunne være sjovt med en eller anden event til 2017 strikkefestivalen. Knitwork arrangørerne hoppede med på ideen og så var det bare om at få folk til at tilmelde sig.

Der var lidt begyndervanskeligheder, men det endte med at der var en del der meldte sig på ved indgangen og der blev strikket på livet løs. Garnet fandt vi i Uldstedets 3 stålkurve og rundpinden stod Fox & Jane for. Der blev slået ca 300 masker op og så var det kun fantasien der satte grænsen. Der var perlestrik, huller, snoninger, ret og vrang masker i et stort mix, og der blev brugt 8 nøgler garn i  forskellige farver.

Vi var ret spændte på om der var flere end 3 strikkere, der meldte sig til nattevagten, men efter mange forespørgsler blev det til de 3, der havde forberedt sig med soveposer, liggeunderlag, lidt til den søde tand og lidt til at varme sig på.
Carsten var der hele natten for at holde vagt – han forstod at holde os vågne natten igennem når han sov – og Kristina kom med rundstykker og yoghurt til morgenmad så vi fik lidt at styrke os på. Anne – strikker kl. 8 søndag morgen –  blev budt velkommen med hurra, så natholdet kunne få sig en lille pause.

Og så fortsatte strikningen ellers søndag indtil kl. 13, hvor der blev heppet på Tine Binzer, der skulle lukke strikketøjet af. Da den sidste maske blev lukket af sprang champagneproppen og indsatsen blev fejret med maner.

Det blev til et lille tæppe der bliver doneret til Frirum i Psykiatrien, hvor vi håber det bringer varme til modtageren.

Tak til alle der gav deres tid og indsats med til at projektet kunne lykkes og vi glæder os til næste år, hvor vi gentager successen med små ændringer – ikke mere nat-strik 😀

Tak til:

Emilie Fauerskov

Nina Larsson

Britt Johansen

Solveig Rungsted

Charlotte Christensen

Amanda Larsen

Lene Justesen

Birgit Bylov

Anne Ørskov

Kristina S Danielsen

Tine Binzer

Lone Hansen, Anne Larsen og Tine Sørensen (tovholdere og natstrikkerne)

 

Efterskrift

Vi glæder os over at vores deltagere på festivalen selv byder ind med gode ideer.

Knitworkarrangørerne siger tak for ideen, eventet og indsatsen.

/Carsten & Kristina

Boganmeldelse – Jonna Balle – Vævestrik

$
0
0

Jeg har fået lov at læse og anmelde Jonna Balles nye bog Jonnas Trøjer. Bogen har 25 opskrifter på trøjer, cardigans, hættetrøjer og busseronner, som alle er strikket med teknikken vævestrik.

Bogen har et lækkert layout med smukke billeder af de forskellige mønstre, der strikkes. Jeg har ikke nået at strikke efter en af opskrifter endnu, men de ser overskuelige ud med en vidunderlig detalje:

Hver størrelse er gennem hele opskriften angivet med hver sin skriftfarve. Det er smart!! Så skal jeg ikke sidde og lede teksten igennem hver gang, risikoen for at tage fejl af to tal er væsentligt formindsket, og jeg behøver heller ikke tegne i den pæne bog.

Hver opskrift har også sit eget lille farvekort i en kvadrat hvor mængden af farve er angivet med grafiske former. Superlækkert.

Bagest i bogen er der sider med forklaringer, forslag til strikkeprøver og strikketips.

Hver opskrift har et billede, hvor man tydeligt kan se modellen. Desuden er er et dobbeltopslag mellem hver opskrift, med et nærbillede i farver af det næste mønster. Meget smukt.

Modellerne er næsten ens. Der er lidt variation i ærmelængde, om der er knapper eller lynlås, og hættetrøjerne har selvsagt hætte. Alle modellerne er rummelige og lidt ‘firkantede’, jeg savner en model med lidt form.

Samlet set er det en lækker bog med gode billeder og tydelige instruktioner.  Farvekortene til hver model er inspirerende (og nemme, når man skal købe garn), og vejledningen i mængden af garn i hver farve er god.

Bogen er udgivet på Tegnerens Forlag, og den kan købes i Knitwork Kitshop som åbner fredag den 24. november kl 10.00.

Fra strikker til strikker (og fra hækler til hækler)!

$
0
0

Når vi mødes på strikkecafeer rundt omkring, sker der ofte en “uformel vidensdeling” fra strikker til strikker. Scenariet er som regel: “Åhr, det ser fedt ud, det du laver – hvordan gør du det?” hvorefter den adspurgte strikker viser sit strikketøj frem og viser, hvordan man strikker netop dette. Det er altså på ingen måde undervisning eller formel workshop, men bare at vi netop deler den viden vi har med hinanden.

Sidst vi holdt strikkecafe på Krejl & Kaffe opstod netop denne situation. Annette strikker strømper på to rundpinde og viste gladeligt frem.

Det gav mig ideen til et nyt strikkehyggekoncept, som vi vil præsentere i Knitwork Butikken på fredag den 8. december kl 16 – 17: Fra strikker til strikker. Kom og hyg med strikketøjet i butikken. Denne gang vil Annette Terp (@annetteterpandersen ) viser hvordan hun strikker strømper på to rundpinde, og der vil være lejlighed til at spørge og få vist hvordan hun gør. Tag dit strømpeprojekt med (hvis du har lyst) og lær en ny måde at strikke strømper på.

Da det både er fredag og december, fortsætter vi hyggen med Garngløgg et par timer efter fra-strikker-til-strikker-timen.

Der bliver også lejlighed til at se butikkens udvidede udvalg af kits: fra Karen Noe og fra Fredsminde Unika Design, samt flere nye bøger på hylderne. Desuden holder Majlund.dk poupshop hele ugen med lækkert børnestrik – lækre julegaver til børn eller børnebørn 🙂

 

Fra strikker til strikker vil være i butikken ca en gang om måneden: den anden fredag fra ca 16 – 17, sommetider efterfulgt af en garnbar. Har du lyst til at videndele, så skriv til kristina@knitwork.dk og fortæl lidt om dit emne.

PS. Hækler du, og har du lyst til videndele, vil vi også meget gerne høre fra dig! Så ændrer vi bare overskriften til Fra hækler til hækler 🙂

Det andet ærme – den anden strømpe

$
0
0

 

Forleden talte jeg med en af deltagerne på Knitwork Julemarked. Hun var gået  i gang med nye vanter, fordi den sidste halvdel af (et af de utallige) sjaler på pindene var for kedeligt at strikke. Det fik mig til at tænke på, hvordan og hvorfor man kan gå i stå med et projekt, som man ellers er glad for at strikke/hækle på og glæder sig til at bruge.

Det er ofte beskrevet blandt strikkere og hæklere. Man keder sig, noget andet og nyt er mere spændende, nu ved man jo hvordan mønsteret kommer til at se ud, etc. I kender det sikkert også selv. Man kunne beskrive det som  SSS – Second Sock Syndrome eller på dansk  “Den anden strømpe” – DAS-syndromet.

Der er naturligvis også både morsomme og nyttige råd til at undgå dette: strik altid det andet ærme/den anden strømpe først! Strik to strømper på en gang. Det samme gælder ærmestrik: to-på-en-gang.
Mange strikker strømper med magic loop og to-på-en-gang; jeg strikker somme tider to på en gang men med hver sit sæt strømpepind. Magic loop er ikke min ven, til gengæld omfavner jeg en hver mulighed til at købe strikkepinde – altså to ens sæt strømpepinde for eksempel. Når jeg strikker restestrømper er det især nødvendigt at have gang i begge sæt strømpepinde for at de kan blive ens. (Farveskiftende garn er en helt andet blogindlæg ved lejlighed – kampen med og mod asymmetri :-).

For tiden ‘bekæmper’ jeg DAS-syndromet ved at have gang i flere projekter. I løbet af en uge har jeg strikket på de fleste af disse projekter. På den måde glemmer jeg ikke, hvor jeg er kommet til, hvert projekt bliver arbejdet med og – HURRA! – flere projekter bluiver færdige på en gang. (Eksempelvis blev et par strømper og to forskellige sweatre færdige i sidste uge).

Jeg kunne da tænke mig at høre hvordan I bekæmper DAS-syndromet ude i garnmiljøet 😀

Vidensdeling-strikkecafe i Knitwork butikken

$
0
0

Fredag eftermiddag sad vi med rundpindene parate til at blive vist, hvordan man kan strikke en strømpe på to rundpinde (istedet for på 4 strømpepinde eller med én lang magic-loop-rundpind). Annette Terp havde flere forskellige stadier af strømpestrik med til at vise. Efter en kort instruktion, strikkede vi løs.
Jeg selv havde forsøgt at forestille mig det hele vejen i bussen på vej til butikken Men ikke kunnet få drejet rundpindene i den rigtige retning… Men da Annette havde vist, faldt tiøren med et højlydt kliirrr 🙂

Snakken gik lystigt henover de klikkende pinde, og en del strømper blev påbegyndt. Da vi var godt i gang, åbnede CB GarnBaren og der blev serveret gløgg og pebernødder.

Efter godt og vel et par timer, pakkede vi alle sammen, og butikken lukkede og slukkede.
Stor tak til Annette for at være med til at starte denne videnleding-strikkecafe i vores butik.

 

Den næste Fra-strikker-til-strikker-cafe er fredag den 12. januar fra 16 – ca 17. Lisbeth Andersen (@handmadebyLisbeth på Instagram) viser hvordan hun strikker fodformede strømper med vendepinde.
Det er ikke nødvendigt med tilmelding – kom glad!


Knitwork butikken i juleugen – med aftenåbent tirsdag og nødtelefon til dagene mellem jul og nytår.

$
0
0

 

 

Nu nærmer julen sig med hastige skridt. Mangler du en julegave til din mor, din søster, din veninde eller nogen andre, der holder af garn, så er vi i butikken fra tirsdag til lørdag.

Vi har efterhånden en del forskellige strikkekits at byde på: fra Bente Geil, Ellen Holm, Karen Noe, Fredsminde, Majlund, Kratte, Uld & Co, Frisenvang, Kaos yarn; desuden har vi hæklekits fra Sidsel Sangild og Charlotte Gundersen, så der er masser af valgmuligheder.

Tirsdag har vi længe åbent (til kl 20), så du i ro og mag kan nå forbi og shoppe løs blandt vores forskellige kits. Vi udsteder også gerne gavekort, så modtageren selv kan have fornøjelsen af et besøg i butikken.

De øvrige dage har vi åbent fra 12 – 16, lørdag fra 10 – 14. I dagene mellem jul og nytår har vi lukket. Vi har dog en nødtelefon 3511 0006, som du kan ringe til, fra den 27. til den 30 december, hvis din strikkepind knækker, eller du løber tør for garn i juledagene.

En særlig juletak sender vi til vores Instagramredaktør Nina Larsson, som sørger for at Knitworks Insta-flow er opdateret!

Vi ønsker alle vores kunder, deltagere, designere, undervisere, frivillige og samarbejdspartnere en rigtig god jul.

Garnlige julehilsner

Carsten og Kristina

 

Tak for i år! Godt Nytår!

$
0
0

 


Knitwork – Fru Knit og Hr. Work  – vil gerne sig tak for i år til alle deltagere, undervisere, kursister, standholdere, frivillige, samarbejdspartnere og øvrige garnelskere, som vi har mødt og haft fællesskab med i året der gik.

Det har været et begivenhedsrigt år – med en enkelt trist aflysning midt på året. Tak for den støtte og opbakning I alle viste os i maj måned!

#knitwork17 blev skøn festival med fint besøg fra Brooklyn Tweed, en 24timers maratonstrikkeoplevelse (Dakar – kom an!) masser af skønne deltagere, som brugte vores festival som vi drømmer om det: hænger ud ved standene i et par dage 🙂  Standholdere med engagement og smukke sortimenter, undervisere med viden og erfaring, som deles flittigt ud, og ikke mindst de frivillige, uden hvem Carsten og jeg ville blive slidt ned til sokkeholderne! Vi glæder os til #knitwork18!

I november flyttede vi kontor og undervisningslokaler ind i hjørnebutikken på Østerbrogade. Vi sælger kits til både strikke og hækleprojekter, garn, tilbehør og andet godt. Mindst en gang om måneden har vi popupsalg. Desuden laver vi små events i butikken, som er ganske gratis at deltage i.

Mit bedste påfund i 2017 var videndelings-strikkecafeen (som også bliver til en hæklecafe med mellemrum). En gang om måneden mødes vi en fredag eftermiddag i butikken og får vist en smart ting, som en strikker er glad for/ god til. Et af Carstens bedste påfund er oplæsningsaftner, hvor bibliotekaren sidder i den gode stol med en bog han har udvalgt til at læse for os mens vi strikker og hækler og drikke the og kaffe.

I januar indvier Strikkeuniversitetet kursuslokalerne i butikkens underetage. Og på butikkens kalenderside kan du følge med i de forskellige arrangementer vi har planlagt.

Butikkens åbningstider ændrer sig lidt efter nytår: vi har åbent tirsdag 13 – 20 og onsdag til fredag 13 – 17, lørdag 10 – 14. Vi glæder os til at byde dig velkommen i butikken!

GODT NYTÅR!

 

Videndelingstrikkecafe i Knitwork butikken 12. januar

$
0
0

I fredags, den 12. januar, var Lisbeth Andersen (@handmade_by_lisbeth) på plads i butikken for at dele sin måde at strikke fodformede strømper. Vi var 12 deltagere, så vi rykkede strikkecafeen ned i undervisningslokalet i underetagen.
Der blev fik vi først lidt forklaring og kunne studere fine strikkeprøver, som Lisbeth havde med. Dernæst indledte vi strømpestrikningen med Judy’s magic cast on; nogle kendte det godt, for andre var dette også herlig ny viden.
Derefter gik vi i gang med at strikke fodformet. Vendepinde, GSR (German Short Row), lidt kamp med pinde og garn, men efter nogle forsøg kom der en fin fodformet strømpespids ud af det. Lisbeth var rundt ved alle bordene og viste og forklarede, og vi hjælp også hinanden, når hun var optaget. Thomas var med – han har været teststrikker, tror jeg, for han var med til at forklare og vise strikketeknikken frem.

Det var et par hyggelige timer – vi kunne nemlig ikke stoppe efter den planlagte time, for da var vi netop kommet i gang med at strikke fodformet! Det var megasjovt at lære noget nyt, Lisbeth var utrættelig til at forklare og vise, og vi hyggede os gevaldigt på videndelingcafeen.

Lisbeth har skrevet opskrift på strømperne, som nu ligger til salg på Ravelry.


Næste videndelingstrikkecafe er 9. februar, hvor Berit Hinnemann @garnspejderen viser den røde tråd.

 

 

Garnbanko i februar

$
0
0

Onsdag aften myldrede 75 strikkende og hæklende garnglade kvinder ind ad porten på Fælledvej. Knitwork inviterede til garnbanko med garnpræmier, festival- og workshopbilletter og en plads på strikkeuniversitetet som hovedpræmie.

På Knitwork vidste vi godt at garnbanko er en populær event (ventelisten til billetterne er lang!), men vi blev alligevel (gladeligt) overraskede, da vi fik besøg af fire strikkere fra Færøerne. En af de fire vandt to gange!

Mr Work (Carsten) var som vanligt opråber, og som sædvanligt krydrede han tallene med historier fra både nær og fjern. Under selve garnbankospillet lykkedes det også at få alle udtrykkene på plads på bankopladerne 🙂

Vi havde sponsorpræmier fra Filcolana og fra Majlunds.dk, samt garnposegaver og gavekort fra Knitwork.dk. Vi nåede 6 spil i alt, og præmierne blev modtaget af glade vindere.

Festivalkokken Martin Stobbelaers Jensen, som nu er chefkok på cafeen i kulturhuset Osramhuset på Nørrebro, leverede lækker kage, som kunne købes sammen med te eller kaffe.

Strikkesangen blev sunget med bravour af forsamlingen, så det er nu blevet en tradition at synge ved Knitwork GarnBanko.

Knitworks Instagramprofil, som styres af Nina Larsson fra uld & CO, kan du se billeder og video fra bankoaftenen.

Har du lyst til at være med på næste garnbanko, som vil være en gang i maj, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Har du lyst til at være sponsor på et af spillene i løbet af næste garnbankoaften, så send os en mail på mail@knitwork.dk

 

Videndelingcafe i april i Knitworkbutikken

$
0
0

I fredags holdt vi april måneds videndelingcafe, og denne gang var det Karen Nedergaard, der viste og fortalte om nogle af sine Westknit-sjaler. Vi sad tæt i butikken og Karen havde lagt smukke sjaler i mange farver på disken. Vi havde alle strikketøj i hånden, nogle strikkede endda på egne westknitsjaler i mens Karen fortalte.

Personligt har jeg syntes at det var vanskeligt at få øje på sjalerne, når jeg så dem på de – i øvrigt – fabelagtige opsatte fotos med Stephen West og de forskellige værker. Det har mere fremstået som én farvestrålende og overvældende helhed.

Karens præsentationer af de forskellige sjaler hun havde med var inspirerende for mig, fordi jeg nu faktisk kunne få øje på både form og farver, og ikke mindst teknikker, som er brugt.

Hun viste det ene [yndlings]sjal efter det andet frem og fortalte om farvevalg og garnbrug til dem alle. (Flere af sjalerne er strikket af garn, som er købt på en knitworkfestival <3).

Et af sjalerne var en mysteryKAL, hvor der indgik et hulmønster midt i sjalet. Dette blev afsluttet med en fransk fletning, som endte i kvast i spidsen af sjalet. Intet mindre end fantabulous! @wise_owly havde sit sjal med, så vi kunne sammenligne indtryk af forskellige farvevalg.

Karen har sagt ja til at holde endnu en videndelingafe om westknit sjaler & farvevalg, og det holder vi på Knitwork18. Nærmere info om dag og tid kommer snarest, når programmet er blevet helt færdigt.

Næste videndelingcafe fredag den 11. maj har Kirsten Søeballe som vært ( @krebs63), og denne cafe handler om syet aflukning.

Viewing all 27 articles
Browse latest View live